koodi­joulu­kalenteri 2023, 2. painos

Hou, hou, ja vielä kerran hou, tervetuloa koodijoulukalenteriin. Huomaathan, että avattuasi luukun pääset klikkaamalla syvemmälle luukun syövereihin.

Varoitus: tontut huomaavat, jos kurkit luukkuihin etukäteen. Joulun taika päivittää kalenterin joka aamu kello 05:00:05, mutta voit varmuudeksi toki rynkytellä reloadia!

Kiltteystaso: viaton

Viime vuosien koodileffat

Elokuvajuliste, jossa kaunis tyttöandroidi kräkkää Enigma-masiinaa yhdessä Alan Turingin kanssa

Aktiivinen (52-120+ leffaa vuodessa teattereissa) elokuvaharrastukseni alkoi vuonna 2012. Tässä joitakin katsomisen arvoisia koodileffoja vakavasti otettavan elokuvakulutukseni aikakaudelta.

The Imitation Game (2014) on ammattitaitoisesti tehty draama Alan Turingista, joka hakkeroi natsien Enigma-masiinan ja auttaa liittoutuneita voittamaan sodan. Turingin tarina loppuu onnettomasti, mutta olkoon se meille ikuinen muistutus siitä, että ihmiskunnalla on vielä kehityttävää.
Ex Machina (2015) on mielenkiintoinen, ajatuksia herättävä ja lopulta aika karmiva leffa tekoälystä.
Hidden Figures (2016) on tarina mustista matemaatikoista, jotka yrittävät lähettää ihmisen kuuhun. Tietokoneet ovat viedä naisten työpaikat, mutta koodaamisen opetteleminen pelastaa päivän!
Ready Player One (2018) on aika spielbergmäinen Spielberg-seikkailu virtuaalitodellisuudessa. Se on katsomisen arvoinen jo pelkästään miljardin peli- ja popkulttuuriviittauksen vuoksi.
Free Guy (2021) on vähän samantyylinen popkulttuuriviittauskimara kuin Ready Player One, mutta hauskempi ja mielestäni parempi leffa!
BlackBerry (2023) on hauskasti dramatisoitu tarina Research In Motionin ja sen BlackBerry-älypuhelimen noususta ja tuhosta. Vitsit, kun joku tekisi Nokian matkapuhelinliiketoiminnasta samanlaisen leffan!